Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Mensen die klachten hebben tijdens het bewegen, kunnen veel baat hebben bij fysiotherapie. Het kan hierbij gaan om klachten die zijn ontstaan tijdens het werk of het beoefenen van een sport, na een ongeluk, ziekte of verkeerde beweging of doordat het lichaam ouder wordt.

U kunt hierbij denken aan gewrichtsklachten van uw nek, schouders, lage rug, knie, enkel, hand of pols.

Als de klachten niet vanzelf overgaan, is het verstandig om een fysiotherapeut in te schakelen. De fysiotherapeut is namelijk een specialist op het gebied van bewegen en houding van de mens. Hij of zij is het beste in staat om klachten tijdens het bewegen te verlichten of te verhelpen. We kunnen fysiotherapie ook preventief inzetten, bijvoorbeeld door advies, begeleiding en voorlichting te geven.

Met fysiotherapie snel beter bewegen

Onze fysiotherapeuten helpen u om uw beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. We adviseren u ook in het herstel, zodat u weer snel beter kunt bewegen. Samen met u kijken we naar uw klachten, uw mogelijkheden en uw (lichamelijke) situatie. Hierna stellen we een behandelplan op met specifieke doelen en een tijdspad waarbinnen u deze doelen kunt behalen.

Verschillende behandelingen fysiotherapie

Een fysiotherapiebehandeling kan in verschillende vormen voorkomen. Wij passen bijvoorbeeld vaak oefentherapie, het mobiliseren van gewrichten, massagetechnieken, medical taping of een combinatie hiervan toe.

Oefentherapie

Met oefentherapie maken we uw gewrichten en spieren sterker door middel van gerichte oefeningen. Deze oefeningen stellen we speciaal voor u op, zodat deze zo goed mogelijk aansluiten op uw situatie. U kunt ze daardoor vaak niet alleen in een fitnessruimte, maar ook thuis en op uw werk uitvoeren. Door de oefentherapie komt uw lichaam beter in balans en ervaart u meestal al snel minder pijn. De oefeningen kunnen individueel of in groepen plaatsvinden.

Mobiliseren van gewrichten

Als uw gewrichten niet goed werken, kunnen we dit verbeteren met behulp van mobilisatie. Hierbij maken we de geblokkeerde gewrichten los, zodat uw pijn vermindert en de beweging van uw gewrichten beter wordt. Gewrichtsmobilisaties kunnen helpen als u uw wervelkolom slecht kunt bewegen en daardoor hoofd- en nekpijn heeft. Daarnaast kan het helpen bij nek-, schouder- en rugklachten.

Massage

Soms zijn uw spieren zo gespannen, dat oefentherapie niet voldoende is om ze weer soepel te maken. In dit geval, vaak bij blessures, kan een massage nuttig zijn. Met massages richten wij onze aandacht op uw pijnpunten en proberen we de pijn in uw spieren, gewrichten, pezen of andere onderdelen van uw lichaam te verlichten.

Medical taping

Door medical taping ondersteunen we pijnlijke of niet-functionerende spieren met elastische tape. Deze methode heeft twee grote voordelen: u wordt met deze tape niet in uw beweging beperkt en het stimuleert het zelfherstellend vermogen van uw lichaam. U merkt daardoor in de meeste gevallen ook direct dat de pijn minder wordt.

We gebruiken medical taping onder andere bij de behandeling van blessures, voor het verminderen van ontstekingen, voor het verbeteren van uw houding of bij klachten door overbelasting. U kunt hierbij denken aan knie- of enkelklachten (bijvoorbeeld na een verzwikking), nek- of schouderklachten, een golferselleboog of een tennisarm.